Nieuw .....

wij kunnen bij U thuis al een eerste tekening -voorstel per computer maken.

dit geheel kostenloos en zonder verplichtingen.

 

De WMO unit is een stijlvolle woonmodule die aan het huis wordt geplaatst. Deze bestaat normaliter uit drie ruimtes; de hal, het slaapvertrek en de sanitaire ruimte:

 

De Hal

De hal van de WMO unit is de verbinding tussen woning, woonmodule en aangrenzende tuin. De hal kan voorzien worden van een lichtkoepel om de lichtinval naar de bestaande woning te waarborgen. In de hal wordt in de regel de CV installatie geplaatst. Tevens kan de hal dienen als stalling voor hulpmiddelen waar een oplaadpunt is voorzien. Een vrijwel gelijke vloeraansluiting naar buiten is mogelijk. Een optie is een electrische deuropener voor uw buitendeur.

 

De Slaapkamer 

Het slaapvertrek van de WMO unit wordt volledig afgestemd op individuele wensen. Door toepassing van schuifdeuren gaat er weinig ruimte verloren. Er worden voorzieningen getroffen om beeldschermen en hun aansluitingen makkelijk te installeren. Afhankelijk van de indeling en grootte van de module kunnen er kastmeubels geplaatst worden. Installatie van een airco behoort  tot de mogelijkheden, echter door de uitstekende isolatie zal dit slechts in een enkel geval nodig zijn.

 

De sanitaire ruimte

Het douche gedeelte van de zorgunit is deels in de vloer verzonken waardoor deze met de rolstoel uitstekend toegankelijk is en ruimte biedt aan een verzorger. De vloerbekleding is in antislip kunststof uitgevoerd en voldoet aan de norm. In de douchewanden zijn verstevigingen aangebracht waardoor montage van een hangende douchestoel nadien altijd mogelijk is . Het toilet kan in iedere gewenste specificatie worden geplaatst en voorzien van ergonomische steunbeugels. Een rolstoelonderrijdbare wastafel maakt verzorging comfortabeler.

 

Algemeen

Raamkozijnen zijn standaard in witte kunststof, in vaste of in draaikiep uitvoering. Het glas is dubbel geisoleerd, geluidswerend en kan voorzien worden van een warmtewerende folie of van ingebouwde alluminium geisoleerde rolluiken, hand of electrisch bedienbaar. Buitendeuren, in witte kunststof met dubbel glas en borstwering op iedere gewenste hoogte. Elektrische deuropeners van de buitendeur(en) is een optie. Standaard is in de constructie een systeem opgenomen welke montage van een plafondliftsysteem

mogelijk maakt. Lichtkoepels kunnen bij speciale bouwopstellingen de betreffende ruimte van daglicht voorzien. De WMO unit kan verwarmd worden middels elektrische kachels maar tevens door een economische centrale verwarming welke geheel onafhankelijk functioneert van de huisinstallatie.

 

Bouwkundige zaken

Indeling en uitvoering worden in het algemeen bepaald tussen u de arts en ergotrapheute. Het ontwerp van de woonmodule vloeit voort uit alle beschikbare gegevens. In samenwerking met Roberts Bouwservice en u kunnen we bepalen waar en op welke wijze de woonmodule kan aansluiten op de woning. Als er overeenstemming is, kan gestart worden met de benodigde bouwaanvraag naar de gemeente en het in kaart brengen van alle aanpassingen zoals funderingen  en nutsvoorzieningen. Wij verzorgen het opnemen van bestratingen omleggen van water, riool, etc. Hiervan ontvangt u uiteraard van ons  een tijdsplanning zodat u exact weet wat er staat te gebeuren. Afvoer van puin en overtollige materialen is een zaak voor ons.

Na plaatsing en aansluiting van de woonmodule wordt bestrating en eventueel hertstel van groenvoorziening uitgevoerd. U wordt totaal ontzorgd.

 

Bijzondere zaken

De aanlevering van de woonmodule(s) geschiedt met een of meerdere vrachtauto´s. In de praktijk zullen de modules  over de woning getransporteerd worden met behulp van een mobile hijskraan. De kraan zal tijdelijk de gehele rijweg blokkeren. In de regel duurt dit ca  3 -4 uur. Wij verzorgen dat de buurtbewoners tijdig bericht ontvangen voor deze actie om te voorkomen dat geparkeerde voertuigen een belemmering vormen voor het transport en hijswerk. Indien nodig zullen wij de gemeentelijke instanties berichten over de tijdelijke afzetting.

 

Zaken welke niet onder de WMO vergoedingen vallen en een persoonlijk karakter dragen kunt u in overleg met ons bespreken.

Kunnen wij u helpen?

06 343 77 562
06 549 67 103
stuur een email
terugbel service


in samenwerking met
Leeuwerikstraat 29|6165SE Geleen|Tel. 06 343 77 562|E:
FJ Design